Een groene lening


Groene producten worden steeds populairder. Ook de financiƫle wereld wordt langzaamaan steeds groener. In 2009 is er een speciale groene lening op de markt gebracht. Een groene lening kan aangevraagd worden wanneer u uw woning duurzaam wilt renoveren.

Dankzij een groene lening kunt u bijvoorbeeld voordelig uw vloer of muur isoleren. Ook is het mogelijk om het geld te gebruiken voor de aanschaf van zonnecellen. Een groene lening is aan te vragen bij zelfstandige dochters van grote banken. Zij gebruiken het groene spaargeld van klanten voor het verstrekken van groene leenproducten. Groen lenen kent over het algemeen een lagere rente dan een normale lening. Wie duurzaam in zijn woning wil investeren, is met een groene lening dus voordeliger uit.

De regels omtrent groen lenen zijn enige tijd geleden aangepast door de overheid. Vroeger kon een groene lening alleen worden afgesloten wanneer het krediet boven de 22.000 euro uit komt. Daarnaast moest de lening binnen tien jaar worden afgelost. Wanneer een dak bedekt moet worden met zonnepanelen, dan komen de kosten uit op ongeveer 7.500 euro. Een betalingstermijn van vijftien jaar is in een dergelijk geval gebruikelijk.

Groen lenen kent vandaag de dag geen minimaal bedrag meer en de aflossingstermijn is verhoogd naar vijftien jaar. Het aanschaffen van zonnepanelen is dankzij regelingen vanuit de overheid nog aantrekkelijker geworden. De overheid stelt garanties aan banken voor leningen voor zonnecellen of woningisolatie. Banken kunnen de financiering daardoor nog voordeliger aanbieden.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Geld lenen: de vormen
Persoonlijke lening, doorlopend krediet, gespreid betalen of juist een tweede hypotheek. In dit artikel worden de verschillende leenvormen in Nederland beschreven. Lees meer

Creditcard en verzekeringen
Een creditcard is een handig betaalmiddel. Het plastic pasje kent echter meer voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van een gratis aankoopverzekering. Lees meer